Láska k dítěti


Když se řekne láska, tak co si pod tím představíte? Mnoho lidí si představí lásku takovou, když muž miluje ženu anebo když žena miluje muže. Ovšem ale není láska jako láska. Láska samozřejmě může být i láska k dítěti a tohle právě zažívám já. I když jsem šest let bez partnera, ale mám tříletého syna, prostě se to stalo. Otěhotněla jsem a muž ani neví, že má dítě. Mě to ale nevadí. Stejně jsem si dítě přála, ale dlouho jsem nemohla najít partnera. Tak jsem si říkala, že když už jsem náhodou otěhotněla, že si miminko nechám, v té době mi bylo sedmadvacet a taky jsem si říkala, že na první dítě je to opravdu ideální volba a povím vám, že na své první dítě jsem se opravdu hodně těšila.

Láska k dítěti je silná.

Ani nevíte, jak moc jsem se těšila. A ihned v prvním trimestru jsem začala nakupovat různou výbavičku pro dítě. Moc jsem se těšila. Nikoho to ale ani nepohoršovalo. Byla jsem ráda, protože každý věděl, že o vztah s mužem nestojím, protože už jsem se tolikrát spálila, že jsem tušila, že i nová láska dopadne katastrofálně. Kolikrát se mi stalo, že když jsem byla opravdu hodně zamilovaná a byla to láska na první pohled, tak on mě potom podvedl. Tohle se mi stalo dvakrát, vůbec nevím, co jsem z toho vždycky vybírala za muže, že jsem se vždycky zamilovala do někoho, který mě vždycky do roka opustí anebo mě podvede, jednou mě docela také fyzicky a psychicky týral, tak jsem si řekla, že si dám alespoň pět let pauzu.

Kolikrát jste byli zamilovaní?

A z pětileté pauzy se vyklubalo sedm let a mám syna. Jsem opravdu ráda, že povím vám, že mateřská láska je opravdu nádherný cit a myslím si, že mateřský cit nepřebije žádná láska, i kdybych se zamilovala do muže, tak si myslím, že mateřská láska je vždycky opravdu ta nejdůležitější a ta největší pro každou ženu. Samozřejmě, že jsou i výjimky, ale myslím si, že kolem mě jsou samé ženy, které své děti vždycky opravdu nade vše milují.