Jak získat dotace


Uvažovali jste někdy o fotovoltaice? Myslíte si, že byste fotovoltaiku mít nemohli? Pokud chcete znát více informací o fotovoltaice anebo o podmínkách dotací na fotovoltaiku, tak se podívejte na webové stránky joyce-energie.cz. Tato firma dělá dotace na fotovoltaiku pro rodinné domy. A jaké jsou podmínky? Například nová stavba, jsou to různé zákony o obecných požadavcích na využívání území. Potom také stávající stavba, to znamená, že to jsou stavby pro bydlení. A maximálně jsou tam tři samostatné byty nebo také tam můžete mít obytnou část, jako například zemědělská usedlost nebo něco podobného. Ale musí to samozřejmě splňovat definici pro byt. Musí to všechno odpovídat účelně odpovídajícímu rodinnému domu.

Znáte také fotovoltaiku?

Tady jde vidět, že vy, vlastně i my jsme měli opravdu velikou šanci a také velikou možnost, abyste získali dotace na fotovoltaiku. Podmínky dotace na fotovoltaiku jsou samozřejmě jasně dané. Všechno zjistíte na zmíněné webové stránce, kterou jsem vám uvedla. Můžete tam mít také samozřejmě bytové jednotky. Mají ale kvalitní svoji stavební technickou https://www.tf.czu.cz/ konstrukci. A musí také odpovídat řadovým rodinným domům, že nemají například společné prostory. Pokud si myslíte, že byste měli opravdu hodně velkou možnost získat dotace na fotovoltaiku, tak samozřejmě navštivte příslušný úřad a zkuste se s nimi domluvit. Já si myslím, že byste normálně slušně domluvíte.

Fotovoltaika se vyplatí.

Tak samozřejmě vám bude jistě vyhověno. Můžete se také poptat třeba ve svém okolí, kdo už má fotovoltaiku nebo kdo získal dotaci na fotovoltaiku, není to zase tak úplně náročné a složité, jak se to zdá. Mnoho lidí právě odradí to, že musí splňovat různé podmínky, ale věřte, že takhle to je téměř všude, takže se nemusíte bát, že byste byli jediní. V době vůbec nevěděl, jak na podmínky kvůli dotaci na fotovoltaiku. Podmínky dotací na fotovoltaiku jsou samozřejmě možné a já osobně znám už několik lidí, kteří právě dotace na fotovoltaiku mají. Sami mi řekli, že jsou opravdu s ní maximálně spokojení a také ušetří peníze za vytápění.

Doplňte si kolagen pomocí přírodních zdrojů


Kolagen je jednou z nejdůležitějších bílkovin v našem těle. Díky němu funguje mnoho tělních systémů a udržuje zdravé součásti našeho těla, jako jsou kosti, svaly, klouby, ale i nehty nebo vlasy. Kolagen můžete získat pomocí kolagenových doplňků, nebo, se soustředit na přírodní zdroje, kterými obohatíte svůj jídelníček a tím podpoříte tvorbu přirozeného kolagenu prostřednictvím vašeho těla. Potravin, které vám s tímto procesem pomohou, je celá řada, a většina je snadno dostupná. Nejspíš většinu z nich alespoň občas do svého jídelníčku řadíte. Pojďme se na ně podívat.

želatina

Vývary z masa

Masové vývary, především z kostí nebo z částí, které obsahují šlachy a vazivo, jsou velmi cenným zdrojem kolagenu. Právě v těchto částech se přirozeného kolagenu nachází nejvíce. Uvařte si silný vývar, který si můžete dopřávat k obědu, večeři, ale třeba i snídani.

Želatina

Želatina se získává tak, že vyvaříme kosti, šlachy, kůži a další věci získané ze zvířat. Přirozeně tedy obsahují vysoké množství kolagenu. Želatina může sloužit jako skvělé zahušťovadlo, především do nejrůznějších moučníků a dezertů.

borůvky

Listová zelenina

Listová zelenina, jako je zelí, ledový salát, hlávkový zalát, špenát nebo kapusta, obsahují látky, které jsou prospěšné pro naši pleť, stejně jako kolagen. Navíc obsahují vitamíny, které našemu tělu usnadňují tvorbu kolagenu.

Bobulovité ovoce

Bobulovité ovoce, jako jsou borůvky, maliny, jahody, ostružiny a podobně, obsahují vysoké množství antioxidantů, pravděpodobně největší ze všech druhů ovoce. Antioxidanty chrání již vytvořený kolagen v našem těle před poškozením, což je velmi důležité.

Mořské plody

Mořské plody zahrnují krevety, ústřice, olihně, chobotnice a různé druhy ryb. Jsou skvělé pro naše zdraví, zejména díky vysokému obsahu Omega-3 mastných kyselin. Ty pomáhají jednak chránit kolagen v našem těle a také podporují zdraví naší pleti.

Jak zateplit problematickou stavbu


Možná, že právě vy jste někdy někde sledovali proces zateplování fasád bytových domů na městském sídlišti, a všimli jste si tu, jak se připevňují polystyrenové desky na vnější obvodové zdivo, následně se potahují omítkou a vzniká tu nejen praktická, zateplená, ale i krásná budova. Zateplování fasád paneláků je celkem zaběhnutý proces, ale existují i stavby, které vyžadují více pozornosti a námahy, protože jsou postavené z nestejnorodých nebo méně obvyklých či problematických materiálů. Vzpomeňme kupříkladu OSB desky, heraklit, dřevotřísku, velmi křehké pórobetonové tvárnice anebo dutou cihlu Porotherm, to vše jsou stavební konstrukce, u kterých je zateplování obtížnější, protože vyžadují speciální systém kotvení izolační vrstvy.

stavba budovy

Naštěstí však existuje řešení, s nímž je kotvení izolací Spiral Anksys snadné u každého typu obvodového zdiva, a sice injektážní kotvy Spiral Anksys.

Injektážní kotva Spiral Anksys je dutá ocelová trubička, je zhotovena z pevné pozinkované síťoviny, a právě toto je velmi významné z hlediska soudržnosti kotvy ve stavební konstrukci i v izolačním materiálu. Kotva se prostrčí předvrtaným otvorem, projde skrze izolaci a vstoupí do cihel, betonu, tvárnic, dřeva či jiného konstrukčního materiálu, kde se následně vyplní montážní pěnou a spoj se nechá zaschnout.

mokré lešení

Pěna se zachytí o kovovou síťovinu a vytvoří s ní tisíce malých dotekových bodů a vytrhnout pak kotvu z otvoru je prakticky nemožné. Proto má kotevní spoj obrovskou pevnost i při značném namáhání povětrnostními vlivy, a ve spojení s dlouhou životností je to jedno z nejlepších řešení, možná vůbec nejlepší řešení na světě pro zateplování různých konstrukcí z odlišného materiálu. Proto si můžete dovolit zateplit třeba i kůlnu, garáž, dřevník, stodolu, přístavek, chatu a jakékoli další stavby pro bydlení či pouze jako účelové pracovní či skladové prostory.

Průzračný bazén


Nikdo nechce mít špinavý a zaneřáděný bazén, a to bych nebyla já, abych také si nenakoupila k našemu bazénu všechny různé a důležité bazénové doplňky. Pořídila jsem si také bazénové schůdky. A to si vzpomínám a pamatuji si to moc dobře, že partner říkal, že žádné bazénové schůdky vůbec nepotřebujeme. Že je to prý úplně zbytečné, jenomže tohle není vůbec můj názor. Můj názor je takový, že všechny doplňky, které se týkají bazénu, tak jsou velice důležité. Nechápu, co tím partner myslel. Kdybychom vlezli potom do vody, tak jak vylezeme z bazénu, kdybychom neměli bazénové schůdky?

Bazén a moře mám ráda.

Je to takové opravdu hodně nelogické a partner mi to stále doteď nevysvětlil. Také bych se rozhodně dala záležet na tom, aby voda v bazénu byla vždycky co nejdéle čistá. Můžete použít také chlorové tablety nebo chlor šok. Víte, k čemu je dobrý chlor šok? Chlor šok Chlorito seženete na webové stránce chlorito.cz. Když máte opravdu špinavou vodu a nechcete ji vylévat. Já bych právě doporučovala chlor šok. Je to tekutina nebo tableta, kterou kávě dáte do bazénu, aby se co nejrychleji vyčistilo. Aby voda v bazénu byla čistá a také průzračná a hlavně, aby se v tom bazénu nedělaly žádné sinice.

Moc ráda plavu v bazénu.

Pokud vodu už máte čistou v bazénu anebo je zrovna vyměněná, tak doporučuji, abyste si pořídili plovák do bazénu a do plováku do bazénu dáte nějakou kvalitní chlorovou tabletu. Chlorová tableta nebo chlor šok se právě postará o to, aby vaše voda v bazénu byla vždycky co nejdéle čistá, a také průzračná. Předpokládám a myslím si, že vůbec nikdo se nechce koupat v bazénu, který je špinavý anebo zelený anebo nějak šedý. Také z toho člověk může mít různou vyrážku nebo také potom zánět. Právě já jsem měla už několikrát zánět očí, a to bylo kvůli tomu, že jsem se koupala ve špinavém bazénu u kamarádky. Od té doby chci čistou vodu.

Sklo je na různých místech.


Co všechno v dnešní době může být skleněné. Dnes už se vyrábí spousta věcí, kde je velmi pevné sklo a dá se po něm třeba chodit, dá se v něm plavat nebo se o něj můžete opírat a jistí vás na schodech. Takových možností je už opravdu hodně a rozhodně to není jen obyčejné sklo, ale velmi pevné tvrzené a odolné vůči hmotnosti, tlaku i nárazu. Jen si to vezměte, jak musí být pevné sklo, které slouží jako bazén. Už ve spoustě filmů, ale i ve skutečnosti jste mohli vidět, jak jsou na věžových hotelích skleněné bazény, kde koukáte pod sebe a vidíte celé město.

skleněné zábradlí

Je to kouzelné anebo plavete nad hotelovou chodbou a každý na vás může koukat, ale stejně tak vy na něj. Takový skleněný bazén odolává tlaku vodě, která na něj působí a zároveň musí odolávat hmotnosti a využívání lidmi. Jen skok do vody je nárazem na sklo. Ovšem, zaplavat si v takovém bazénu je velký zážitek. Kdo to nezažil, nemůže soudit. V moderních a zajímavých stavbách se lidé stále více zdokonalují, a předhánějí. Když ten hotel bude mít skleněný bazén, my budeme mít vyhlídkové skleněné místo nebo restauraci se skleněnou terasou, kde se lidé budou moci kochat krajinou, ale i propastí, nad kterou sedí. Takhle to ve skutečnosti chodí.

skleněné zábradlí

Když si vezmete prosklenou terasu, na které se můžete procházet a máte vše ze skla je jen několik odvážlivců, kteří vám tuto terasu navštíví a nebude se jim u toho dělat špatně. Najíst se na terase je velký zážitkem, když to dokážete skousnout a když se jdete podívat ke skleněnému zábradlí a opřete se o něj, tak už musíte být hodně odvážní, ale jsou lidé, kteří nemají s tímto typem zajištění žádný problém a rádi se na výhled půjdou podívat. Nemají závratě ani nic podobného, jako je panická hrůza.Takové prosklená místa, se hodně dají vidět na stezkách korunami stromů, kde šplháte do velkých výšek a můžete vidět, jaká je propast pod vámi. Je to zážitek, kde si chcete udělat fotku a zkusit svou odvahu.

Přestupek versus trestný čin


Stát se obětí podvodu je v dnešní době bohužel velmi snadné. Podvodníci čekají na každém rohu, zda se někdo chytne nebo ne. A každý den média informují o tom, že někdo podvodníkům naletěl. Podvodníci mají spoustu fíglů jak někoho okrást, a jednou z nich jsou falešné webové stránky. Dokážou vytvořit natolik dobré podvodné e-shopy, které vypadají k nerozeznání od těch oficiálních. Když na nich někdo nakoupí, zadá podvodníkům všechny svoje platební údaje. A do pár minut má člověk prázdný účet. A to není hezká představa. Právě proto je potřeba být na internetu obezřetní a neklikat na všechno.
U tohoto typu podvodu je šance na vrácení peněz opravdu minimální.

peníze eura

Pokud naletíte někomu kdo něco prodává na bazaru, máte šanci vyšší. Oproti podvodnému e-shopu je tato varianta lepší v tom, že většinou jde o někoho ze stejné země. Když podáte trestní oznámení, je velká šance, že nejste první, koho dotyčný podvedl, takže se zvyšuje pravděpodobnost, že se věc neodloží, ale že ji policie řádně prošetří.

Dnes je možné podat trestní oznámení online Podvodnabazaru, ale daleko lepší je zajít na služebnu osobně. Policie se vás stejně bude vyptávat na to jak se skutek stal. I z toho důvodu je lepší navštívit Policii osobně, a donést všechny podklady, které k věci máte. Je potřeba předložit všechny dostupné důkazy, aby policie měla na základě čeho začít s vyšetřováním. Pokud byste žádné důkazy neměli, policie stejně nemůže nikoho obvinit. Proto si všechno schovávejte, aby jste něco měli v ruce.

zatčený muž

Prokázat to, že se skutečně stal podvod na internetu, není nic jednoduchého. Podvodníci navíc počítají s tím, že podvody o pár korunách nebudou lidé řešit, protože se to nevyplatí. Čím častěji lidé budou řešit i menší částky, tím se zvyšuje pravděpodobnost, že se sníží počet podvodníků, protože už budou mít obavy že stíhání i při podvodech o menším objemu.

Moderní dům, který vám ušetří


Jestli se rozhodujete že si postavíte dům, musíte počítat s tím, že bude muset být nízkoenergetický. V dnešní době domy musí mít průkaz energetické náročnosti budovy, který vám vydá pověřená osoba poté, co vám spočítá tepelnou ztrátu vašeho domu. Čím starší dům, tím vyšší ztrátu bude mít. Dnes musí mít domy izolované okna i dveře, musí mít zateplenou fasádu i střechu, a samozřejmostí dnes je i tepelné čerpadlo a solární panely, aby byly domy co nejvíce energeticky soběstačné.

dům bungalov

Stavíme nízkoenergetické domy na klíč, což znamená, že domy jsou nejen zateplené, ale že mají navíc i tepelné čerpadlo i solární panely. Díky tomu si naše domy vyrobí část energie, kterou spotřebují, samy. Jestli váháte nad tím zda si dům postavíte sami a nebo si ho necháte postavit od firmy, vzhledem k nutnosti mít moderní technologie je lepší si ho nechat postavit na klíč. U nás máte na výběr z mnoha typových projektů, ze kterých si můžete vybrat dům, který bude odpovídat vašim představám.

solární panely

Jsou lidé, kteří potřebují ušetřit, a tak staví dům sami. Pak se dokonce často vrhají i na montáž solárních panelů svépomocí. Před tímto krokem všechny důrazně varujeme, protože panely musí být namontovány odbornou firmou. Jedině tak totiž budete mít plnou záruku a v případě problému vám i pojišťovna vyplatí pojistné plnění. Pokud byste si solární panely montovali sami, vystavujete se riziku, že neuděláte všechno jak je potřeba, a dojde ke zkratu. Proto neriskujte a odborné práce nechte na někom, kdo je umí.

Vybrali jste si?
Stavba na klíč je jednoduchá a díky této možnosti budete mít dům postavený rychleji a hlavně bez problémů. Jen si vyberete projekt, my vám můžeme zařídit stavební povolení, a pak už si jen počkáte na to, až vám předáme klíče od domu. A to stojí za to – rozhodně je to lepší než se nervovat stavbou svépomocí.

Proveďte vaše přátele Kladnem v retro stylu


Bydlíte na Kladně a znáte celé město tak dobře, že byste mohli dělat odborného průvodce? Pak byste mohli provést městem vaše přátele a uspořádat to ve stylu retro. Co tím máme na mysli?

Projděte si pěší zónu od náměstí Svobody až k radnici – dodnes se ke starému Kladnu váže tradice pořádání studentské recese Posledního zvonění a maturanti tu rádi oblékají různé kostýmy, mezi nimiž mohou být i ty v retro stylu.

barber shop

Zastavte se v barber shopu – až budete procházet dolní částí pěší zóny, po levé straně se nachází vyhlášený barber shop Kladno. Kladenská pobočka vám poskytne služby zaměřené zejména na pánské kadeřnictví a úpravu vousů, ale není problém vzít do parády ženy i děti. Až vás profesionální barbeři spatří v retro oblečení, možná je samotné napadne vytvořit účes či úpravu vousů v retro stylu dle šablony některé z uplynulých dob, například z první republiky, z poválečného období padesátých let, anebo z doby Hippies či módy širokých límečků a „mániček“ let sedmdesátých.

retro styl

Barber u vás doma – požádat o služby barbera můžete i tak, že se dohodnete na úkonu u vás doma, tehdy se vyplatí využít služeb pro více osob, což se může hodit právě u oslav, jako jsou retro párty, retro abiturientské večírky, retro sportovní tenisová klání nebo fotbalová utkání, což by bylo možné uspořádat v areálu kladenského sletiště.

Retro svatba – svatba v retro stylu je další možnost, jak vnést trochu pohodové atmosféry do kladenských ulic. I zde se uplatní služby barber shopu, kdy se profesionální kadeřníci budou věnovat svatebním hostům a pohrají si s jejich vizáží tak, aby to mělo požadovanou úroveň. Retro styl dnes hýbe světem a je velmi nakažlivý a daří se mu i to, co se nepodaří mnoha jiným životním stylům – totiž navracet lidem ztracenou pohodu a klid, ukradenou stresovou honičkou za kariérou a bohatstvím.

Relaxace s čajem


V Evropě je pití čaje jen něčím běžným. Nikdo se nad tím moc nezamýšlí. Hodí sáček s čajem do vody a zbytek je mu fuk. Pak jej rychle vypije a nemá ani čas nad ním chvilku posedět. V Japonsku, a ještě některých dalších zemích je pití čaje obřad. Jeden šálek znamená klidně i dvě až čtyři hodiny času. Tady nejde o to, doslova do sebe chrstnou něco, aby byl dostatek tekutin v těle. Tady jde o to čaj uctít. A dělá se to zde hrozně často. Pokud vám někdo řekne, že jde na ocha, znamená to v podstatě čajový obřad. A tam vám tento nápoj podá čajový mistr. A to není jen tak leckdo. Ten se to učí zatím třeba deset let a musí umět více věcí.

čajové zátiší

Například kaligrafii, musí se vyznat v kimonech, v aranžování květin nebo v keramice. Podávání čaje, umění jej připravit a jaký druh vonných tyčinek ke kterému volit, je naprostou samozřejmostí. Studium toho všeho může zabrat celý život. Tohle ovšem my zde v Evropě asi nedáme. Obřad, který se v Japonsku jmenuje chadō je vlastně skoro posvátný. Hosté musí vědět co mohou a co ne. Pije se většinou matcha, což je čaj zelený. Ale samozřejmě, že může být i jiný. U nás se prostě něco hodí do hrnku a každému je jedno co to je. Ale i u nás si můžeme vychutnat něco vynikajícího a nevšedního.

hrníček s čajem

V každém případě, pokud se chceme věnovat duchovnu a začít se učit obřadu pití čaje, musíme si koupit kvalitní japonský čaj. Ale pozor, pokud jej zakoupíte někde v asijské tržnici, počítejte většinou se zklamáním. Nejde ani tak o to, že vám prodají něco, co nemá s čajovými lístky nic společného, jako spíše o způsob skladování. Prostě, zde kvalitní zboží rozhodně nehledejte. Na to si zaskočte do krámu, nebo klikněte zde na odkaz. Ten je umístěn o něco výše a po kliknutí se ocitnete v Japonsku, kde si můžete vybírat potřebné zboží. Jen klid, nemusíte umět Japonsky, všechno je tu česky, jde o český obchod.

Ještě, že existují instalatéři


Zkuste si představit docela běžnou situaci v domácnosti, kdy si pozvete na návštěvu své přátele, a pohostíte je vhodným občerstvením. Pohodu v obývacím pokoji nic nenarušuje, průběh návštěvy probíhá zcela v poklidu, bavíte se na oblíbená témata, mezi nimiž je i plánování dovolené, vytahujete papírovou mapu a poté, co ji rozložíte na koberci, těšíte se, až budete společně zdolávat vrcholky Vysokých Tater.

toaletní papír

Vaše rozjímání po chvíli jeden z vás přeruší, neboť se mu nepodaří spláchnout výkaly na toaletě, načež vše plave v míse, s hladinou jen pár centimetrů pod horním okrajem. Co teď?

Zaběhnete do sklepa pro gumový zvon, ale ten jen vytváří hromadu bublin a vzniklý podtlak vrací hnědou páchnoucí směs zpátky do mísy. Docela nepříjemná situace, protože nefunkční záchod by znamenal rozpuštění dosud jinak skvělé zábavy, a hlavně si nikdo z vás neví rady, jak postupovat dál, aby se havarijní situace vyřešila.

záchod v bytě

Ještě, že existují instalatéři nonstop, napadne někoho ze skupinky přátel, který prozíravě donese svůj vlastní mobil, vyhledá v něm jisté telefonní číslo, odběhne ven na chodbu a mezitím, co ostatní dumají, jak odpad na záchodě prorazit, situaci řeší jasně a rázně – zavolá instalatérský havarijní servis. Průběh návštěvy začíná nabírat nepříjemných emocí, když asi za půl hodiny někdo u bytu zazvoní a venku stojí instalatér s brašnou a za ním cisterna s vodou na čištění kanalizací. Dle popisu závady se zřejmě jedná o zanesenou kanalizaci, a na tu je zapotřebí speciální technika.

Tímto jsme vám chtěli naznačit, abyste nepropadali panice, nestrkali do záchodu žádné předměty a rovnou zavolali na havarijní servis, který přijíždí většinou již do hodiny, a začne situaci ihned řešit k vaší spokojenosti. Není pak nutné rozpouštět návštěvu, se závadou v kanalizaci si instalatéři poradí poměrně rychle a váš zábavný večer může pokračovat třeba až do brzkých ranních hodin.