Instalatér zasahuje při rekonstrukci bytu


Zdědili jste po rodičích byt v původním stavu a chtěli byste jej rekonstruovat? Pak zřejmě budete začínat elektroinstalací a v souladu s tím také s rekonstrukcí koupelny a kuchyně. V těchto prostorách jsou k dispozici rozvody vody a odpadů a ty mohou být ve starých bytech již za zenitem své životnosti. Pozvěte proto domů instalatérskou firmu, která se podívá těmto záležitostem na zoubek.

vodovodní baterie

Instalatérské a zednické práce s jednou firmou – výhodné je, pokud instalatéři mají k dispozici i vlastní zedníky a obkladače, kteří s nimi spolupracují, a při rekonstrukci se tak nemusíte starat o další organizační záležitosti. Nejnáročnější je vždy koordinace práce, aby vše na sebe navazovalo, takže například pokud přijde zedník a vystaví příčku z tvárnic Ytong, po vytvrdnutí tmelu a lepidel může ihned přijít instalatér a pokládat vodovodní potrubí. Řemeslníci se mezi sebou dohodnou tak, aby zbytečně práce nevázla a vše probíhalo co nejrychleji. Toto je mnohdy problém tam, kde máte zedníka od jedné firmy, obkladače od druhé firmy, sádrokartonáře od třetí firmy a instalatéra v Praze od čtvrté firmy.

instalatérský hasák

Práce na klíč – výhodné je svěřit rekonstrukci odborníkům tak, aby ji prováděli na klíč, to znamená abyste nemuseli nikde shánět a navážet stavební a instalatérský materiál, a abyste se nemuseli starat i o organizační záležitosti ohledně dalších potřebných pomůcek či nářadí. Toto může být problém například tam, kde si necháte rekonstruovat koupelnu od svého známého, který je pouze amatérský kutil, a který vás bude neustále uhánět, že nemá vodováhu, že mu schází kleště sikovky, že nemá svářečku na polypropylenové trubky, řezačku na obklady, spárovací hmotu atd. Práce na klíč je zkrátka výhodná v tom, že se budete moci věnovat vlastní práci a nebude nutné být neustále na staveništi přítomni, což by vás jen zbytečně zdržovalo.