Kopřiva jako lék


Přitom to věděli již ve středověku. Věděly to naše prababičky i babičky a také toho dokázaly využít. Chodívaly na ně hlavně na jaře, tedy v období, kdy mají ty léčivé látky v rostlině tu největší sílu. Doma se pak dělal odvar, ve kterém se máčely nohy, myly vlasy, nebo se jím zalévaly jiné rostlinky. Prý jim to pomáhalo. Některé maminky dělaly z kopřiv špenát, prý je zdravější než ten běžný. Dělával se skoro stejně, se sázeným vejcem, nebo kusem vařeného hovězího masa. Kdysi dávno jsme jedla špenát z kopřiv s medvědím česnekem a musím říci, že to bylo velice dobré. A navíc vitamínová bomba.

čaj ve sklenici

Z mladých kopřiv se dá natrhat listí a z toho se dá udělat výborný a zdravý čaj. Někdo mladé kopřivy prostě nahoře sestříhává a spařuje je celé. Jak kdo. Je pak samozřejmé, že kdo má čas a chuť, může si natrhal listí do zásoby a nasušit. Nevoní to třeba jako lipový květ, ale je to zdravé a v zimním období pro naše tělo velmi potřebné. Takový kopřiva čaj prospěje našemu tělu a pomůže s bojem proti všelijakým nemocem, které se nás snaží v zimě dostat do postele. Při pití tohoto čaje to nebudou mít viry a bacily jednoduché a v mnoha případech, tedy skoro ve všech se jim to prostě nepodaří.

rodinka kopřiv

Takový čaj se pak dá vychutnat o to více, je li nasbírán osobně. To pak člověk zavzpomíná na teplé dny a trochu zalituje, že je léto pryč. Zbytečně, každé roční období má něco do sebe a podzim je pro mne ta nejkrásnější doba. Překonává jednoznačně ty tři ostatní. Ale dále k čaji. Jeho pitím si můžete také vhodně doplnit váš pitný režim. Jeden či dva šálky denně zcela určitě nic nepokazí. Vám bude o hodně lépe po těle i po duši. A pokud jej doma nemáte, vůbec to nevadí, můžete si jej objednat přímo přes tento článek. Stačí jen kliknout na odkaz výše a rázem jste v e shopu, kde si můžete vybírat dle chuti i nálady. Čaje vám pak přivezou až domů.