Víte jak chutná z vlastní zahrádky?
Máte rodinný dům, máte zahradu a chtěli byste si založit záhonky a začít pěstovat vlastní zeleninu? To jistě není problém, ale víte, jak si zajistit úrodu i pro případ jarních mrazíků, silných dešťů nebo tropických letních dní? Odpověď je snadná! Pořiďte si skleníky https://www.skleniky.eu/! Malý nebo velký? To je na vás. Skleníkem si skutečně můžete ušetřit jak spoustu práce, tak si zachránit úrodu. Skleníkem si můžete vytvořit uzavřený ekosystém, na který bude každá bouřka s kroupami krátká! Vypěstovat si vlastní okurky, rajčata nebo papriky, to, pokud nezkusíte, tak neuvěříte, jak mohou chutnat úplně jinak než ty, co koupíte v hypermarketu.
Tam totiž je spousta zeleniny a ovoce dovážená ještě před jeho dozráním a tím přichází o část chutě. Domácí rajčata, to je úplně jiný zážitek, o který byste se neměli nechat připravit. Pěstování vlastní zeleniny ve skleníku, to je jednoduchý způsob, který zvládne každý. Budete mít usnadněnou práci, ve všech směrech. Ve skleníku jsou stabilnější, pokud nebude příliš horké léto, zavřením skleníku může uvnitř pomyslně zavřít i teplo. Pokud bude příliš pršet, nehrozí, že vám voda hlínu odplaví. Kroupy vám nezničí úrodu.
Jednodušší je i zalévání skleníku, protože si můžete do skleníku přivézt natrvalo hadici a trysky a můžete zalévat pouze otočením kohoutku. I škůdci mohou mít ztížené podmínky, jak se do skleníku dostat, protože kolem skleníku z vnější strany můžete aplikovat různé postřiky, které vytvoří pomyslnou hráz, přes kterou se např. slimáci nedostanou. Skleník na zahradě, to je jistota úrody, a to ještě dříve, než běžná zelenina na záhonku dozrává, protože do skleníku můžete začít vysazovat rostliny s prvními jarními slunečními dny. Pokud by totiž ještě přišly mrazy, můžete ve skleníku vytvořit speciálními svíčkami teplotní prostředí, které rostlinkám dovolí mrazy bez úhony přečkat.